close

..guros dillerier.. | (page 2 of 6)

home

..guros dillerier..

Velkommen til min lille hobbyblogg!

gurosdillerier.blogspot.com

Nytt bamsemedlem

..og denne gangen endte heklemaskene opp i en brunbjørnfrøken.  
 
 
 
Jeg bruker safety eyes som øyne på alle de heklede figurene mine. De er enkle og geniale, og skal være umulig å pirke av for små barnehender. Dessuten synes jeg også det blir penere enn å brodere på øyne selv. Nå har jeg nettopp bestilt meg 100 stykker, så det er bare å fortsette heklingen!:)

H for hekling, hygge, høst, helg..

Dette har vært den mest avslappende helgen på lenge! Vi har vært på besøk hos mormor og morfar og dermed hatt barnevakter tilgjengelig 24-7. Med høstforkjølelse som ligger og lurer, har det da vært helt greit å benytte et par dager på sofaen med hekletøy i den ene hånden og kaffekopp i den andre -spesielt når det er snakk om en kaffekopp som automatisk fyller seg selv!

Denne bamsen er et av helgens håndarbeidsresultater

H for hekling, hygge, høst, helg..

Helgefrokost er familietid

I det siste har jeg blitt så glad i å bake på morgenen, og gjøre litt stas på helgefrokosten. Det er ikke så mange timene i løpet av uken at hele familien er samlet, og da er det hyggelig å gjøre litt ekstra ut av den tiden vi har. Det har gått i scones, grove pannekaker, lapper av cottage cheese, müslirundstykker m.m. Denne lørdagen bestod menyen av lunsjmuffins med ost og skinke.

Lunsjmuffins med ost og skinke
Denne oppskriften holder til ca 12 muffins.

150 g hvetemel
150 g sammalt hvete
1 ss bakepulver
2 egg
2 1/2 dl melk
6 ss olje
Salt og pepper
100 g strimlet skinke
140 g revet ost (bland det meste i røren, og dryss litt på toppen)

Stekes ved 200 grader i ca 20 min.


Søndag var det hjemmelagde polarbrød med omelett på bordet.Polarbrød
Denne oppskriften holder til ca 25 brød

1/2 pk gjær
6 dl syrnet melk
50 g smeltet smør
1 ts salt
4 dl havregryn
4 dl hvetemel
4 dl sammalt hvete

Melk til pensling

Stekes ved 225 grader i ca 12 minutter

Makroner

Etter litt bloggsurfing har jeg skjønt at det er mange der ute som har dilla makroner. Inntil nå har jeg vært ukjent med -og egentlig veldig nysjerrig på disse. Så i kveld, da høstkvelden senket seg og regnet bøttet ned, så tenkte jeg at dette måtte være en super mulighet for å teste fargeklattene og lage makronkveld.

Og jeg angrer ikke! De var utrolig gode!! Mmm - makroner skal det bli mer av, og neste gang skal jeg nok prøve meg på å lage mine egne! Anbefaler også deg å gjøre høstkvelden din om til makronkveld!:) Men husk: Du orker ikke så mange, de er nemlig veldig søte....Makroner
Bildet over er hentet fra Pascal. Ryktene skal ha det til at dette er de beste makronene i byen.

Det er høst..

Det er ikke til å legge under en stol at høsten har kommet til Oslo. Men for hvert år som går blir jeg egentlig bare mer og mer glad i den årstiden, den betyr bare masse tid for innekos, stearinlys, sofa, pledd, håndarbeide og alt det andre gode..

Et av favorittstedene mine for trilleturer for tiden er innom en av kolonihagene i byen. I dag gikk turen til Hjemmets Kolonihager på Bjølsen, der hvor Portveien 2 ligger. Mimre, mimre over gode barnetv-tider..


Selv om høsten også er kommet til kolonihagene, og det ikke er samme blomsterfloraen der som tidligere på sommeren, så synes jeg fremdeles det er like idyllisk der. Nå er det helt stille, alle husene sover..


Vel hjemme fra trilleturen fortsatte jeg høstsyslene i sofakroken, og gjorde ferdig denne apekatten ala Kaptein Biff. Den ble jo ganske søt, og skal nok snart få en kompis eller to..

Det er høst..

Nam-nam-muffins med krydder og sjokolade

Nam-nam-muffins med krydder og sjokolade

Vi fikk besøk i dag og jeg hadde derfor lyst til å bake noe. Men planlegge-meg hadde jo glemt å handle inn egg!:o Valget falt da enkelt og greit på disse muffinsene, -geniale eggefrie kaker!

75g smør
4 dl skummel kulturmelk
2,5 dl sukker
1,5 ts kanel
0,5 ts nellik
0,5 ss natron
5 dl hvetemel
1 pl hakket kokesjokolade 70%

Dette holder til 20 muffins. Stekes ved 200 grader i ca 20 minutter.

1 pl smeltet kokesjokolade 70% som glasur

Fresh laks

Må bare vise frem denne salaten som jeg lagde til middag i går. Det ble en fantastisk vri på fiskemiddagen, dekorativ og veldig fresh! Innertier hos oss, så det blir nok ikke siste gang jeg lager denne.

Fresh laks


Salaten inneholder grønn Lollo, mango, epler, sukkererter, laks, bringebær og cashewnøtter. Drypp over olje og server med godt brød til.

Jeg har gått inn i en dilla-på-å-styre-på-kjøkkenet-periode, og ser ikke bort ifra at bloggen kan komme til å få flere spiselige innlag etterhvert...

Heklet regnbuedukke

Jeg har fått dilla på å hekle små babyleker! Det er nok mye takket være Kaptein Biff, som lager masse flotte oppskrifter og har en herlig og inspirerende blogg.

Denne gangen har jeg laget en dukke fra Järbo og jeg har brukt garnet Gjestal Bomull Sport fra Bogerud. Som øyne har jeg brukt safety eyes. Smarte og enkle!


Heklet regnbuedukke

Cake Pops

I helgen prøvde jeg meg på de morsomte kakene jeg noen gang har laget: Cake Pops!! Disse kakene på pinne er det nye 'hotte' innen kakebakst. Cake Pops er både smakfulle og utrolig dekorative, og en sikker vinner i ethvert selskap enten det gjelder venninnekvelder, barnebursdager, barnedåp, grillkvelder, vorspiel, bryllup mm..... Kakene kan både fylles og pyntes med hva som helst. Kun fantasien setter grenser!

Cake Pops


For å lage Cake Pops trenger du en sjokoladekake, og en sjokoladekrem. Det kan fint lages Cake Pops av andre typer kaker og kremer også, feks sitron, men det har ikke jeg prøvd meg på enda.

Sjokoladekake:
100 g smør
150 g sukker
2 egg
1 ts vaniljesukker
2,5 dl mel
1 ts bakepulver
100 g sjokolade
3 dl melk

Rør smør og sukker hvitt, og tilsett de øvrige ingrediensene. Stek kaken på 200 grader i ca 20-30 minutter. Her kan det godt isteden brukes kakerester, eller det kan lages en kake basert på Toropose, feks Brownies. Avkjøl kaken, og smuldre den deretter opp i småbiter.

Sjokoladekrem:
1 egg
50 g melis (egg og melis blandes til eggedosis)
100 g sjokolade
50 g smør


Cake PopsCake Pops

Sjokoladekremen avkjøles, og blandes deretter inn i den oppsmuldrede kaken. Tilsett gjerne daimbiter, kokos, saltede peanøtter, eller annen smak du ønsker. Det er passende med ca 100 gram av smakstilsetningene totalt, men tilpass etter eget ønske.
Trill ut deigen til små sjokoladekuler. Denne mengden passer til ca 60-70 kuler. Trill ut alle kulene, og sett de kjølig.Cake Pops


Nå begynner det morsomste, og det er selve pyntingen! Ta frem det du har av sjokolade og kakepynt. Her selges alt du trenger, av pinner, strø og utallige farger på sjokoladen.


Cake Pops


Cake Pops


Dypp først pinnene i litt sjokolade og stikk de halvveis inn i kulene. La gjerne dette avkjøle slik at kulene setter seg fast. Dypp så kulene i sjokolade og pynt med ønsket type kakestrø.


Cake Pops


Lykke til med baksten, kos deg!:)
Nytt bamsemedlemH for hekling, hygge, høst, helg..Helgefrokost er familietidMakronerDet er høst..Nam-nam-muffins med krydder og sjokoladeFlere ranglerFresh laksCake Pops

Report "..guros dillerier.."

Are you sure you want to report this post for ?

Cancel
×