close

..guros dillerier.. | category: Bakst

home

..guros dillerier..

Velkommen til min lille hobbyblogg!

gurosdillerier.blogspot.com

Makroner

Etter litt bloggsurfing har jeg skjønt at det er mange der ute som har dilla makroner. Inntil nå har jeg vært ukjent med -og egentlig veldig nysjerrig på disse. Så i kveld, da høstkvelden senket seg og regnet bøttet ned, så tenkte jeg at dette måtte være en super mulighet for å teste fargeklattene og lage makronkveld.

Og jeg angrer ikke! De var utrolig gode!! Mmm - makroner skal det bli mer av, og neste gang skal jeg nok prøve meg på å lage mine egne! Anbefaler også deg å gjøre høstkvelden din om til makronkveld!:) Men husk: Du orker ikke så mange, de er nemlig veldig søte....Makroner
Bildet over er hentet fra Pascal. Ryktene skal ha det til at dette er de beste makronene i byen.

Nam-nam-muffins med krydder og sjokolade

Nam-nam-muffins med krydder og sjokolade

Vi fikk besøk i dag og jeg hadde derfor lyst til å bake noe. Men planlegge-meg hadde jo glemt å handle inn egg!:o Valget falt da enkelt og greit på disse muffinsene, -geniale eggefrie kaker!

75g smør
4 dl skummel kulturmelk
2,5 dl sukker
1,5 ts kanel
0,5 ts nellik
0,5 ss natron
5 dl hvetemel
1 pl hakket kokesjokolade 70%

Dette holder til 20 muffins. Stekes ved 200 grader i ca 20 minutter.

1 pl smeltet kokesjokolade 70% som glasur

Cake Pops

I helgen prøvde jeg meg på de morsomte kakene jeg noen gang har laget: Cake Pops!! Disse kakene på pinne er det nye 'hotte' innen kakebakst. Cake Pops er både smakfulle og utrolig dekorative, og en sikker vinner i ethvert selskap enten det gjelder venninnekvelder, barnebursdager, barnedåp, grillkvelder, vorspiel, bryllup mm..... Kakene kan både fylles og pyntes med hva som helst. Kun fantasien setter grenser!

Cake Pops


For å lage Cake Pops trenger du en sjokoladekake, og en sjokoladekrem. Det kan fint lages Cake Pops av andre typer kaker og kremer også, feks sitron, men det har ikke jeg prøvd meg på enda.

Sjokoladekake:
100 g smør
150 g sukker
2 egg
1 ts vaniljesukker
2,5 dl mel
1 ts bakepulver
100 g sjokolade
3 dl melk

Rør smør og sukker hvitt, og tilsett de øvrige ingrediensene. Stek kaken på 200 grader i ca 20-30 minutter. Her kan det godt isteden brukes kakerester, eller det kan lages en kake basert på Toropose, feks Brownies. Avkjøl kaken, og smuldre den deretter opp i småbiter.

Sjokoladekrem:
1 egg
50 g melis (egg og melis blandes til eggedosis)
100 g sjokolade
50 g smør


Cake PopsCake Pops

Sjokoladekremen avkjøles, og blandes deretter inn i den oppsmuldrede kaken. Tilsett gjerne daimbiter, kokos, saltede peanøtter, eller annen smak du ønsker. Det er passende med ca 100 gram av smakstilsetningene totalt, men tilpass etter eget ønske.
Trill ut deigen til små sjokoladekuler. Denne mengden passer til ca 60-70 kuler. Trill ut alle kulene, og sett de kjølig.Cake Pops


Nå begynner det morsomste, og det er selve pyntingen! Ta frem det du har av sjokolade og kakepynt. Her selges alt du trenger, av pinner, strø og utallige farger på sjokoladen.


Cake Pops


Cake Pops


Dypp først pinnene i litt sjokolade og stikk de halvveis inn i kulene. La gjerne dette avkjøle slik at kulene setter seg fast. Dypp så kulene i sjokolade og pynt med ønsket type kakestrø.


Cake Pops


Lykke til med baksten, kos deg!:)
MakronerNam-nam-muffins med krydder og sjokoladeCake PopsÅrets pepperkakestabbur på Skyberg!

Report "..guros dillerier.."

Are you sure you want to report this post for ?

Cancel
×