close

..guros dillerier.. | category: Kos

home

..guros dillerier..

Velkommen til min lille hobbyblogg!

gurosdillerier.blogspot.com

H for hekling, hygge, høst, helg..

Dette har vært den mest avslappende helgen på lenge! Vi har vært på besøk hos mormor og morfar og dermed hatt barnevakter tilgjengelig 24-7. Med høstforkjølelse som ligger og lurer, har det da vært helt greit å benytte et par dager på sofaen med hekletøy i den ene hånden og kaffekopp i den andre -spesielt når det er snakk om en kaffekopp som automatisk fyller seg selv!

Denne bamsen er et av helgens håndarbeidsresultater

H for hekling, hygge, høst, helg..

Helgefrokost er familietid

I det siste har jeg blitt så glad i å bake på morgenen, og gjøre litt stas på helgefrokosten. Det er ikke så mange timene i løpet av uken at hele familien er samlet, og da er det hyggelig å gjøre litt ekstra ut av den tiden vi har. Det har gått i scones, grove pannekaker, lapper av cottage cheese, müslirundstykker m.m. Denne lørdagen bestod menyen av lunsjmuffins med ost og skinke.

Lunsjmuffins med ost og skinke
Denne oppskriften holder til ca 12 muffins.

150 g hvetemel
150 g sammalt hvete
1 ss bakepulver
2 egg
2 1/2 dl melk
6 ss olje
Salt og pepper
100 g strimlet skinke
140 g revet ost (bland det meste i røren, og dryss litt på toppen)

Stekes ved 200 grader i ca 20 min.


Søndag var det hjemmelagde polarbrød med omelett på bordet.Polarbrød
Denne oppskriften holder til ca 25 brød

1/2 pk gjær
6 dl syrnet melk
50 g smeltet smør
1 ts salt
4 dl havregryn
4 dl hvetemel
4 dl sammalt hvete

Melk til pensling

Stekes ved 225 grader i ca 12 minutter

Makroner

Etter litt bloggsurfing har jeg skjønt at det er mange der ute som har dilla makroner. Inntil nå har jeg vært ukjent med -og egentlig veldig nysjerrig på disse. Så i kveld, da høstkvelden senket seg og regnet bøttet ned, så tenkte jeg at dette måtte være en super mulighet for å teste fargeklattene og lage makronkveld.

Og jeg angrer ikke! De var utrolig gode!! Mmm - makroner skal det bli mer av, og neste gang skal jeg nok prøve meg på å lage mine egne! Anbefaler også deg å gjøre høstkvelden din om til makronkveld!:) Men husk: Du orker ikke så mange, de er nemlig veldig søte....Makroner
Bildet over er hentet fra Pascal. Ryktene skal ha det til at dette er de beste makronene i byen.

Det er høst..

Det er ikke til å legge under en stol at høsten har kommet til Oslo. Men for hvert år som går blir jeg egentlig bare mer og mer glad i den årstiden, den betyr bare masse tid for innekos, stearinlys, sofa, pledd, håndarbeide og alt det andre gode..

Et av favorittstedene mine for trilleturer for tiden er innom en av kolonihagene i byen. I dag gikk turen til Hjemmets Kolonihager på Bjølsen, der hvor Portveien 2 ligger. Mimre, mimre over gode barnetv-tider..


Selv om høsten også er kommet til kolonihagene, og det ikke er samme blomsterfloraen der som tidligere på sommeren, så synes jeg fremdeles det er like idyllisk der. Nå er det helt stille, alle husene sover..


Vel hjemme fra trilleturen fortsatte jeg høstsyslene i sofakroken, og gjorde ferdig denne apekatten ala Kaptein Biff. Den ble jo ganske søt, og skal nok snart få en kompis eller to..

Det er høst..
H for hekling, hygge, høst, helg..Helgefrokost er familietidMakronerDet er høst..

Report "..guros dillerier.."

Are you sure you want to report this post for ?

Cancel
×