close

Mulanya di sini ... bye-bye GEMUK hello badan yang sihat dan kurus

home

Mulanya di sini ... bye-bye GEMUK hello badan yang sihat dan kurus

perjalanan ke arah kehidupan yang lebih sihat, cabaran mengurangkan berat badan dengan contoh pelan pemakanan dan menu

takmaugemuk.blogspot.com

My Beauty Potion

Dah lama tak kongsi resepi juicing kat sini. Sejak mula buka bakeri SweetRoz agak sibuk sikit cuma kadang-kadang berkongsi di laman Instagram

hari ni jom kita belajar buat jus nuntuk mengekalkan kejelitaan dan keremajaan kulit. Juice ni kaya dengan vitamin C dari buah strawberry, mempunyai probiotics yang bagus untuk penghadaman dan serbuk collagen untuk menghidrat serta menganjalkan kulit

Bahan-bahannya :
1 botol Vitagen (perisa natural) atau
1 pack Yoghurt (natural)
5 -7 biji buah strawberry
1 paket collagen
Sedikit ais (mengikut citarasa)

Masukkan semua dalam blender
Sedia untuk di minum

Sebaiknya minum Beauty Potion di awal pagi sebelum sarapan. Tapi sebenarnya lepas minum ni dah rasa kenyang. Boleh juga campur 1 sudu protein powder bagi yang sedang mengamalkan diet high protein

My Beauty Potion


A glowing skin & healthy digestive tract

All you need is just 3 ingredients

Yes just 3 and it gives wonderful effects to your digestive tract. A healthy colon will reflect a healthy skin thus making your skin glow

I've been diligently drinking Infused Water since I discovered about the good things you will benefit from it. Especially in making sure you take the required amount of water. Plus it's easy and pretty

So today I'm going to share the goodness of Lemon, Cucumber & Mint

Menyepi bukan bermakna dah kembali gemuk

owhhhh lama betul tak update blog ni. Rindu dengan masa-masa 'terluang' untuk update blogs. Buat masa ni cuma active di facebook dan Instagram Sweetroz kitchen je ...

Maaf ye ... misi mengecilkan badan ni masih berlangsung - detox juicing, infused water, metabolism boosting food masih lagi di amalkan dan baju, seluar, skirt semuanya bertukar menjadi longgar ... hehe

Sibuk menguruskan kedai bakeri yang baru di buka sebulan yang lalu. bila dah stabil sikit baru kembali update blog ni ye. sementara tu sudi-sudi lah visit FB dan Instagram SweetRoz kitchen

See you!

Smoothie - the best ever!

Roz mmg suka buat smoothie utk breakfast atau mid - morning snack. Di samping penyediaan yg mudah ... ada mcm2 kombinasi yg boleh di cuba

Protein memberi tenaga dan mengenyangkan.  Just what u need for the start of the day

This must be the best combination so far that I've tried.

Ingredients - Banana,  Vanilla cappuccino yoghurt, protein powder.  Add water & ice cubes. Blend n enjoy!

Cuba lah!
(Mungkin rasanya sedikit manis, boleh tambah instant coffee setengah sudu utk menyedapkan lagi rasa)

Protein smoothie

Protein smoothie ni sesuai di ambil sebagai gantian kepada sarapan pagi hidangan faberet Malaysia lebih2 lagi pada yg nak mengurangkan berat badan

Pengambilan makanan yg tinggi protein, rendah karbohidrat dan kurang gula dpt membantu dlm proses penurunan berat badan jika di amalkan. Di sertai senaman dgn konsisten

Gambar-gambar dlm post ni adalah antara protein smoothie yg dah di cuba dan sering di buat sbg sarapan pagi ....

Banana chocolate smoothie
Avocado green tea smoothie
Green tea latte smoothie

14 Day Juicing challenge - Beauty edition

Owhhh I'm so so excited to join this challenge!

Today is already Day 2 of the 14 Day juicing challenge
(lucky I managed to catch up on this event a day before the challenge started)
I have received a list of supplies (fruits & vegetables) to buy and a daily juice recipe for the week.
You can still catch this challenge on All-about-juicing. This event starts from 14th and ends on the 27th of April

Slow and steady ....

But make sure you're on the right track

Pelan-pelan ... tapi pasti kan ambil jalan yang lurusssss no belok-belok

(di kongsi dari www.healthandnutrition.com)

My Beauty PotionA glowing skin & healthy digestive tractSmoothie - the best ever! Motivation - Keep it up!Protein smoothie14 Day Juicing challenge - Beauty editionLet's get going! Slow and steady ....

Report "Mulanya di sini ... bye-bye GEMUK hello badan yang sihat dan kurus"

Are you sure you want to report this post for ?

Cancel
×