close

Et lite glimt fra hagen 2010

home

Et lite glimt fra hagen 2010

villafrigstad.blogspot.com

Et lite glimt fra hagen 2010

Hei på dere :-). Jeg lever…i beste velgående. Jeg har laang og god ferie, og kan ikke skylde på hverken dårlig tid eller  at jeg er sliten  for at det ikke skjer noe her på bloggen. Jeg lever rett og slett  bare godt uten blogging at jeg vet ikke om gnisten vil komme tilbake igjen.

DSC_0539

(klatrehortensiaen er i full blomst utenpå vedskjulet vårt)

Det har gått 1,5 uker av den 7 uker  lange ferien min. Den tiden har jeg tilbragt mutters alene på solsengen i hagen, med godt lesestoff. For en stakket stund er pensumbøker lagt bort (eksamen gikk kjempebra, dere!!) og nå er det kun lystbetont lesing som gjelder. Når jeg ikke sover da. Det har vært utrolig deilig å bare dubbe av, akkurat når jeg har villet. Det er jammen utrolig hvor sliten man blir av å ikke gjøre noen verdens ting!

DSC_0540  DSC_0541

Litt pusling i hagen blir det jo. For dere som fulgte hagen min i fjor, kunne dere lese om alle mine 48 vakre dahliaer. 46 av dem daua i vinter. Det er bare til å grine av! Jeg ble så forbanna at jeg ikke har orket å gå på en ny runde med samme blomst….

I stedet har jeg plantet roser! Jeg har fått helt rosedilla i år! Over kan dere se at jeg har plantet en engelsk buskrose “Abraham Darby”. Det tar nok noen år før jeg får en frodig, engelsk rosehage, men det er hva jeg drømmer om. Jeg mistet noen roser sist vinter, men har et håp om at de nye jeg har satt i år skal overleve kommende vinter. Jeg slipper i allefall å ta de opp og lagre de frostfritt, som man må med dahlia. :)

DSC_0542

Hele bedet nedenfor det en vinduet på “barnehjemmet” har fått nye roser.  Og så ønsker jeg meg så veldig en Hurdalsrose! Derfor tusler jeg nå rundt omkring i hagen og prøver å finne en egnet plass for den. Egentlig har jeg lyst til å ha den ved inngangspartiet på huset vårt…… men blir ikke helt enig med meg selv.

DSC_0546

Selvfølgelig hører rosa pelargonier til i hagen i år også. Jeg har avlet alle jeg har selv! Av de som har stått på vinterlagring i kjelleren. Noen av de er i ferd med å bli så kraftige at jeg ikke har sett på maken.

DSC_0550

En ny Flammentanz er i ferd med å slynge seg oppover den hvitmalte husveggen. Den er full av knopper nå, og like før den slår ut i full blomst. Det blå kafesettet står i skyggen og har vært deilig å sette seg ned ved innimellom nå som vi har hatt varme dager her på Østlandet.

Det var et kort lite livstegn fra feriemodusen herself :-).

Klem Torunn

Share

3 Comments on Hagen omkring Villa Frigstad: Et lite glimt fra hagen 2010

 • Jannicke
  on July 05, 2010 | 02:33 Jannickesaid :
  "Godt du koser deg, Torunn :o)
  Fortsett med det!

  God sommer til deg.

  Klem J."
 • Wenche
  on July 05, 2010 | 14:00 Wenchesaid :
  "Så flott det ser ut i hagen din. Og pause i bloggingen, jo det kjenner jeg til - har hatt det flere ganger jeg. Du kommer nok i gang igjen :-)

  Abraham Darby er en nydelig rose, jeg hadde 2 i fjor - i år er det bare en igjen. Den og flere til avgikk dessverre med døden i løpet av vinteren.

  Ønsker deg en riktig god ferie :-)"
 • M.E.V. foto
  on July 07, 2010 | 01:47 M.E.V. fotosaid :
  "Bra at du koser deg:) Er nok ikke vanskelig det i den koselige hagen din. Blogg når du har lyst du.

  Jeg svarte på spørsmålet ditt inne hos meg, i tilfelle det er andre som også lurer...;)

  Kos deg videre:) Klem"
Et lite glimt fra hagen 2010

Report "Et lite glimt fra hagen 2010"

Are you sure you want to report this post for ?

Cancel
×